mandag 11. juli 2011

Festa del Vino - i Montefiascone !

Bildet viser en av portalene inn til gamle delen av Montefiascone by:


Montefiascone er en trivelig landsby på toppen av høydedraget ved sørsiden av Bolsena innsjøen. Paver har hatt tilhold i byen, og Katedralen har den tredje største kuppelen i Italia.Est!Est!!Est!!!-vinene er Montefiascones berømte stolthet og feires med en “vin festivalen” som finnes sted de  første femten dager av august hvert år.


- Legenden om EST! EST! EST! -

Da Henry V reiste fra England til Roma for å motta kroningen fra Paven i året 1111, reiste han gjennom Montefiascone. Han hadde med seg hele sitt kongelig hoff, og blant dem var også Giovanni Deue som var veldig glad i god vin. Legenden sier at denne mannen, for å tilfredsstille sin lidenskap for god vin, sendte en av sine tjenere, Martino i forveien for å smake på de beste vinene. Når han fant en vin som virkelig var verdt hans oppmerksomhet, skulle han peke ut den med uttalelsen EST! som var en hemmelig kode mellom de to menn, og betydde “her er en god vin!”

Vel frem i Montefiascone, smakte tjeneren en vin som var så bra at han skrev på  døren til vertshuset, EST! EST! EST! for å understreke vinens fantastiske kvalitet.

Det var på grunn av dette at Deue forlenget sitt opphold i Montefiascone og drakk EST, EST, EST vin til sin død.
Hans begravelse fant sted i kirken av Basilica de San Flaviano, hvor hans gravstein fortsatt er der den dag idag. Ifølge hans siste testamentet, donerte han 24.000 scutes (oldtidens mynter) til byen, med det eksakte ønske at hvert år på årsdagen for hans død, skulle en tønne av den utsøkte Muskat vin tømmes over hans gravstein.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål til innlegget ? Skriv det gjerne her.