torsdag 12. desember 2013

Prosecco, italias svar på bobler !

Er noe man må prøve på sin ferie i Italia, iskald Prosecco i glasset, smaker alltid godt:


Hva er historien bak?
Prosecco kommer fra regionene Veneto og Friuli-Venezia Giulia i det nordøstlige Italia, i området nord for Treviso, som igjen ligger like nord for Venezia.

I motsetning til champagneog spansk cava, som får boblene sine gjennom en annengangs gjæring på flaske, bruker man trykktank til prosecco.

Hva drikker man det til?
Prosecco er super som en aperitiff. Du kan også bruke prosecco til mat, for eksempel til antipasti, som er den italienske varianten av tapas. Du kan også drikke prosecco til lettere retter av fisk og skalldyr.

Også kan du lage drinken Bellini, som har prosecco som hovedingrediens. Se hvordan den lages her !

Mine beste tips, se etter Prosecco som er DRY, Extra Dry eller Brut, de syns jeg smaker best ! Friske og fine i smaken. (Husk den som står Dolce på er en veldig søt variant, som brukes gjerne til desserter)

Ved ankomst til Villa Helena, ligger det til kjøling alltid 2 flasker med Prosecco, for tiden kjøper vi fra Vinhuset Zonin:

 
Noe tekst hentet fra:Kamille,youtube
Foto: Helen

S  K Å L - S A L U T E

Så ett morsomt utsagn på en serviett:

Save 
water
drink 
wine 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål til innlegget ? Skriv det gjerne her.