onsdag 27. april 2016

PROSJEKTET - Villa Helena !

 Dette innlegget er en reprise fra tidligere, men jeg tror nok dere finner det moro å se det igjen:

Vi blir ofte spurt om hvordan eiendommen Villa Helena så ut, da dere kjøpte?

Villa Helena er ikke ett gammel hus, som har blitt renovert, derimot ett halvferdig nybygg, ett skall av ett hus med tak på (noe som er ganske vanlig i Italia), dette måtte fullføres og ferdigstilles.

Det så slik ut på visning påsken 2005:


Det vi likte best, var steinmurene på hver side, dette er faktisk bygget opp av gammel stein, fra en gammel herskapsbolig inni gamledelen av Montefiascone datert tilbake til 1731 og er idag omgjort til hotel Urbano V. De ga Villa'n sin karakter.

FØR ....

.... og NÅ:


Eiendommen er på 11 mål, endel som er skog, men MYE tomt som skulle opparbeides til hage, parkeringsplass, kjøkkenhage, basseng, aneks, spiseplass med grill...joda, det var endeløse muligheter her. Kun å ha ideene, og de hadde vi mange av.

Før noe hage var på plass....


...og her med hagen som den er idag, og en liten "rundkjøring":


En ting var sikkert, basseng MÅ man ha her nede sommerstid samt vi bestemte oss for å ha aircon innstallert, og har aldri angret på det !

Valget falt på denne løsningen, terrenget her skulle likevel heves var vi enig om, så rundt her ble det fylt opp med 160 store billast med jord:Idag ser det slikt ut:


Det var mye som skulle mures her på eiendommen, denne støttemuren her blant annet, som skiller nivåene på tomten:


Vår flinke byggmester fikk tak i mere fin stein, denne gangen fra en revet kirke:


Vi fikk tidlig vite av vår italienske arkitekt at her måtte det være en staselig port, noe som vistnok er veldig vanlig i Italia, og for å gjøre det enkelt er den selvsagt elektrisk.

Mere stein ble levert og mere muring, og smeden tilkalt for å lage gjerde oppå steingjerdet, de flotte "konglene" på toppen ble funnet på ett antikk marked utenfor Viterbo. Blytunge, og passet perfekt på toppen.

Porten ble funnet et "antichita"  ved Bracciano sjøen, og er 50-60 år gammel, den er en kopi av en 1600 talls modell:


Innvendig var det en enorm jobb som ventet, elektrisitet skulle trekkes, hvor skal man plassere alle brytere? Fliser til 3 bad? Fliser til alle gulv....gulvvarme skulle legges.

Vinduer bestilles, og selvsagt var ikke ett vindu likt, og her på Villa'n finner du blant annet 12 dører hvorpå 9 har doble dører ...... som alle måtte spesial lages....også var det alle innvendige dører for ikke å snakke om småvinduene !

Hvordan skulle kjøkken bli? Hvor skulle lamper henges? ...valgene var mange, og ikke alle like lette å ta:


Arkitekten har æren av disse flotte buene,  vi likte de såååå godt:

Trappen. Hvordan skulle så den se ut, tro?

Det ble en håndlaget tre trapp, noe arkitekten ikke likte, han ville ha den i stein....men, det ville ikke vi, så den ble seende slik ut. Smeden kom på stedet å tegnet opp gelenderet:


Jeg kunne fortsatt i det uendelige...men, det får holde med en liten smakebit, og til dere som kommer ned hit i sommer, det ligger en liten bok på huset, som viser ennå mere detaljer, hvis du vil se mer :)

Vi ble fornøyd med det endelige resultatet, men det var en laaaaang vei hit:


 Ja, det er innsjøen Lago de Bolsena, du ser i det fjerne.....

Siden disse bildene ble tatt, har skogen du ser på siste bildet, helt til venstre, blitt betraktelig tynnet ut. Vi har fått laget en liten trehytte til de minste, anlagt boulebane, og squash / badminton bane m.m.Kanskje noe du har lyst til å leie ? Til din Italia ferie....... prislisten finner du på høyre side av bloggen.

Har kun noe ledig i juni mnd for 2015, og høstferien i 2015.

2 kommentarer:

 1. Jeg har vel sagt det før, men dere har gjort et fantastisk jobb med Villa Helena! Det har blitt en vakker plass, som det må være en fryd å bo på. :)

  Selv om det ser deilig ut med varme andre steder, sier jeg gjerne takk til å få litt sne nå, savner at det lyser opp med hvitt ute. :)
  Likevel, vi fyrer i peisen og nyter julen uten den. :)

  Ønsker deg en et vakkert nytt år, og håper 2014 vil bringe deg mye godt, Helen!
  God klem fra,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 2. Flott gjennomført prosjekt og hvilken still,,😀🇮🇹

  SvarSlett

Har du spørsmål til innlegget ? Skriv det gjerne her.