fredag 28. august 2015

Litt historie......

Italia, er en republikk ved Middelhavet i det sydlige Europa. Den omfatter en støvelformet halvøy og to større øyer, Sardinia og Sicilia, i Middelhavet.

Italia grenser mot Frankrike i vest, Sveits og Østerrike i nord og Slovenia i øst. De uavhengige statene San Marino og Vatikantstaten er enklaver omsluttes av italiensk territorium. Italia var en av de opprinnelige medlemstatene i det som nå er Den europeiske union, og er medlem i De forente nasjoner, NATO og G8.

Roma er hovedstad i Italia. I antikken var Roma hovedstad i Romerriket, datidens suverent største og mektigste stat. 

Mange gamle poeter lagde dikt og sanger om Romas skjønnhet, med sine templer og villaer som var fantastiske bygninger i forhold til husene som andre folkeslag bodde i.

Roma, også stavet Rom, kalles "den hellige by" fordi den katolske kirke har sitt hovedsete i byen.Italias flagg har tre like brede, vertikale bånd i grønt, hvitt og rødt. Det er inspirert av det franske flagget som Napoleon tok med seg til Italia i 1797.

Den nåværende formen av flagget ble tatt i bruk 1. januar 1948 samtidig med troduksjonen av den republikanske grunnloven.

Verdens beste ferieland, ble Italia kåret til av reisemagasinet Condé Nast Traveller i 2009. Jeg må si meg helt enig !


På en tur langs strandpromenaden av Montefiascone, så jeg flagget vaiet så fint i vinden, og klart kamera var med på turen, så bildet er ja, tatt av meg, Helen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål til innlegget ? Skriv det gjerne her.