tirsdag 10. februar 2015

Årets store prosjekt ...

... er i full gang på Villa Helena !

Vi har stort sett hvert år, ett større prosjekt vi gjør her på eiendommen, det være seg å bygge ett bad til, som vi vel gjorde 2013, male om rom, bytte ut møbler. Kjøpe nye solsenger (og da er jo ikke det akkurat 4 stk man trenger, men 8 til daglig bruk, samt 2 ekstra!) 

Ett annet år tok vi og ryddet det som opprinnelig hadde vært en gammel bondevei, som lå på vår tomt, og gjorde dette om til badmintonbanen, samtidig ble det mer opparbeidet hage ...mer gressplen, som igjen betyr flere vannings duppetibber skal nedi jorden...osv....osv

I fjor ble noe av skogen vår fjernet, cirka halve tomten på 12 mål er skog, resten opparbeidet tomt, og sten gjerdet du kan ane i bildet her, ble anlagt. All stenen her er fra bondens jordet, vi hadde spurt første altså, at vi kunne ta all steinen.

I år, ett ennå større tre-prosjekt på gang:


Hele skogen vår tynnes ut ! Denne jobben er stor, at den er satt bort til proffe folk:


Det blir nok til slutt sikkert 1000 trær som tas. Raden du ser nede av oleander, ble gjort i fjor, og bare her ble det da tatt 113 trær.....og det syntes nesten ikke.

Etterbildet kommer først, og nedenfor, før bildet. Gjør oppmerksom på at alle bilder er tatt desember og januar.
Så når du kommer ned hit i sommer, er alt grønt igjen, og slik ser det ut medio januar ! Dere som har vært her nede før, vil se en enorm forskjell !!

Blant annet kan man nå se Montefiascone by, der den ligger på en topp.


Om vi har flere prosjekter på gang ? Nei, tror dette for holde i år !

Så bildet du ser på bloggens forside, vil nok være ganske så anderledes NÅ - vi håper å få tatt nye til våren, bare vi får tak i fotografen - som har tilgang til mini fly - som da kan ta en flytur over eiendommen vår.....får se hva vi får til :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål til innlegget ? Skriv det gjerne her.