søndag 28. august 2016

Sighseeing i ORVIETO !

En by som absolutt bør besøkes på din ferie her nede ! Fra Villa Helena kjører du hit på ca. 20-25 minutter, og det er godt merket hvor forskjellige parkeringsplasser er.

Så hva kan man gjøre på en dag, i denne utrolig sjarmerende middelalder by med sin renessanse historie og kunst?

1)
Domkirken i Orvieto - eller som den heter på italiensk Duomo di Orvieto, er en stor 1400-talls Romersk katolsk katedral, som ligger midt i byen Orvieto, regionen Umbria. Det er en liten inngangs billett og betal når man entrer inn. Den er kjent på grunn av sin mosaikk fasade, som i sin tid skulle konkurrere med katedralen i Siena, sies det.... samt sine fresko malerier inni kapellet, malt av Luca Signorelli. Motivene er hentet fra Dantes kjente Inferno, verdens undergang, djevelen m.m. Vel verdt å se.2)
Orvietos underjordiske by - nettsiden deres her Orvietos underground city! Byen ligger på en vulkansk topp, for 3000 år siden begynte innbyggere å grave huler under byen, dette ble gjennooppdaget i senere tid, og er idag en turist attraksjon. Har du klaustrofobi, anbefales det ikke. Barn finner det ofte veldig spennende, det går guided turer flere ganger om dagen, pass bare på at du melder deg på en engelsktalende tur. Dette gjøres rett vis a vis Duomo'en, du ser informasjons bygget, og hvis ikke jeg husker feil, døren ved siden av, lett å finne.


3)
San Patrizio brønn, eller som det heter på italiensk: Pozzo di San Patrizio, som ligger i ene enden av byen. Dette ble påbegynt i 1532 og ble ferdigstilt i 1537.

Dette er et ganske så unikt underjordisk byggverk, og føler du får å gå litt trapper, har du 248 trapper du kan gå ned, og samme opp igjen, ganske spesielt. Merk dette ligger nesten litt bortgjemt, så finn det på kartet ditt eller spør om retningen. Legger ved ett lite kartutsnitt som viser hvor dette ligger:Vel etter 3 sighter er det kanskje på  tide med lunsj ? Ja, da er dette byen å være i, her er det et veldig stort utvalg av restauranter, og bare velg den første du ser i hovedgaten, ta gjerne en avstikker inn i ett smug, kan hende du går rett på en liten søt restaurant du ellers ikke ville sett :)

God utflukt  - og ja, jeg nevnte det kanskje ikke?
Masse små butikker her, delikatesse butikker, vin, sko og moteklær. Små kafeer og iskrem utsalg.


PS, ligger en fin liten Orvieto guide bok på Villa Helena, som heter:
Orvieto, a complete guide for visiting the city. Ta denne gjerne med på turen din, bare husk å legg den på plass igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål til innlegget ? Skriv det gjerne her.