tirsdag 16. mai 2017

Årets "to do list" !

Den er hvert eneste år, av en eller annen grunn...alltid veldig laaaaang, intet unntak i år:


Så her en helg hadde vi stor innrykk av 3 mann, og alt utstyr:


Steinen rundt pool området, der måtte fugene gås over, igjen.....samme jobb i fjor, men da ett annet sted:
Vinduskarmen her, måtte få litt skjønnhetsbehandling. Treverk får hard medfart i solen her nede:Flere skodder som trengs å pusses ned, og skal oljes/beises:


Kjøkken veggen og himlingen har har blitt behandlet for "muffa", tja..hva heter nå det på norsk? Ganske vanlig i murhus her i Italia. En slags sopp, som må få noe middel på seg, og males opp igjen.Veggen langs trappen, males opp hvert år, så den er fresh og fin og koffert merker er borte, inntil nye gjester inntar Villaen, og noen har sorte kofferter, som kommer borti veggen....:


Denne veggen i allroomet, fikk seg et sjokk ifjor sommer da en uheldig sjel snublet og sølte ketchup oppover veggen, etter all vasking m.m. ble det litt bedre....men igjen sto mange "striper":


......, nå skulle den få ett nytt strøk med maling:


Så liker jeg å flytte litt rundt omkring på ting og tang, ikke store endringer, men her ett bildet som flyttes fra hallen til ett av soverommene:


Ett veldig stort gullspeil, kommer opp fra stuen i 1 etasje til vårt soverom i 2 etasje:


Da veggen hvor speilet hang, skal nå få kjøkken moduler ....ja, det er det store punktet på årest list, og dyreste, nytt kjøkken er bestilt !

Vi behøver ikke nye hvitvarer, gudskjelov, og kjøkkenet vi har valgt er i eik, og brunt. Men, denne gangen mange flere moduler, og mye bedre kvalitet.

Det blir typisk italiensk, noe jeg syns passer til Villa. Det skal leveres starten av juni mnd.....så jeg venter spent, for mine første gjester i år kommer 24 juni, ja du vet hvem du er (Ingunn) så da håper jeg dere får æren av å invie nytt kjøkken, noe vi faktisk snakket om sist du ferierte her !


Så ville jeg prøve meg, med å ommøbler litt i stuen her.....slik har det nå vært endel år......


...så hva med å prøve denne vrien tro?

Tanken er å få mer åpen passasje til terrasse døren, som  leder ut til gårdsplassen og "rundkjøringen":


Vi får prøve det litt ut, å se hva som funker best i praksis....... ja, så gjenstår en større hage jobb, men da må vår trofaste gartner inn.

Her igang med hekk klipping, og vi har endel hekker og de er lange:Første jordbærene har startet å komme, her fra kjøkken hagen til Villa Helena:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Har du spørsmål til innlegget ? Skriv det gjerne her.